INTODEAUNA PRETUL CORECT!

Usi pentru garaj

usi de garajCa regula generala ce trebuie neaparat adoptata, alegerea usilor pentru garaj din punct de vedere al marimii si materialelor depinde in mare masura de tipul de casa avut, spatiul alocat pentru acesta si, bineinteles, bugetul de care dispuneti pentru a cumpara si monta usile de garaj.

Exista patru stiluri diferite de usi de garaj: usa cu sectiune, usa pe role, usa laterala si usa ce se bateaza. In mod normal aceste tipuri de usi se gasesc sub mai multe forme din punct de vedere al materialului, si anume: lemn, otel, plastic si sticla.

Usi de garaj pentru garaje mici.

In cazul in care casa detinuta are un spatiu limitat acordat garajului, cel mai intelept este sa cumparati si sa montati o usa de garaj cu role, deoarece este cea mai practica in aceasta situatie. O usa cu role are un tambur aflat deasupra usii, astfel incat sa nu existe necesitatea unei console. O usa de garaj sectionata ar fi o alta idee, insa difera modul in care usa este tinuta deschisa.

Usi de garaj pentru garaje mari.

In acest caz, cele mai indicate sunt usile pentru garaj care se bateaza, adica se ridica in sus, ajungand paralele cu tavanul. Ele pot fi realizate din otel sau lemn, dar plasticul si sticla este cel mai comun material folosit pentru a le fabrica. In cazul acestora este nevoie de un spatiu mare in fata usii de garaj (de la sol in sus si de sus in jos), pentru a permite usii sa se balanseze liber in pozitia orizontala. Daca aveti un garaj mare, ar trebui sa luati in considerare, de asemenea, stilul cel mai traditional (si simplu) de usi de garaj, totul depinzand in acest caz de dorintele avute si partea ce tine de mobilitate si practica.

Alegerea materialelor.

Usile de garaj din lemn ofera cel mai bun aspect estetic, desi acestea vor necesita odata cu trecerea timpului, actiuni de intretinere mai frecvente si tind totodata sa fie mai scumpe. In cazul in care preferati lemnul in detrimentul altor materiale si dispuneti si de un buget ceva mai mare, cu siguranta merita cumpararea si montarea acestora.

Otelul este materialul cel mai sigur pentru usile de garaj. Dar, desi este puternic, el singur nu asigura proprietatea dumneavoastra. Pentru a fi siguri de protejarea bunurilor avute, cu siguranta aveti nevoie si de alte intariri ce trebuie adaugate acestor usi.

Cele mai populare materiale folosite pentru a confectiona usi de garaj raman plasticul si sticla, care pot fi utilizate in cele mai multe tipuri, cu exceptia usilor laterale suspendate. Aceste tipuri ofera cea mai buna valoare din punct de vedere material si, de asemenea pot fi confectionate in nenumarate modele care sa reflecte preferintele avute. Exista si posibilitatea de a combina plasticul cu sticla, rezultatul final fiind deosebit.

Insa indiferent spre ce tip de usi va indreptati atentia si materialul din care sunt confectionate, nu uitati ca cel mai important aspect este reprezentat de utilizarea cu usurinta a acestora.

Tags:

Related posts

Tamplarie din lemn

De-a lungul anilor, sistemele de tamplarie din lemn s-au dezvoltat foarte mult, lemnul traditional,...

Parchet

In vremurile demult apuse, in special in perioada 1625-1714 sau cea cunoscuta si sub...

Usi cu sticla pictata

Daca va ganditi la remodelare sau designul interior al unei noi case cu siguranta...

Usi cu vitralii

Vitraliile reprezinta probabil, una dintre cele mai frumoase tipuri de sticla disponibile pe piata,...

Usi glisante

Usile glisante sunt cu adevarat foarte atractive si pot face interioarele unei case maiestuoase...

Usi din sticla

Orice persoana care are usi de sticla in casa, poate sa confirme faptul ca...

Usi de exterior

Plecand de la ideea ca “prima impresie conteaza” acest lucru este valabil si in...

Usi de interior

Usile de interior reprezinta elementul al carui rol este delimitat de concepte precum cel...

Usi de apartament

Apartamentul poate fi definit drept un spatiu locativ ce are dimensiuni mai mici decat...

Usi pentru casa

De cate ori vi s-a intamplat sa va formati o idee despre o casa...

Leave a Comment

Lasă un răspuns

Top