INTODEAUNA PRETUL CORECT!

Usi cu vitralii

usi vitraliiVitraliile reprezinta probabil, una dintre cele mai frumoase tipuri de sticla disponibile pe piata, si este cel mai cunoscut pentru prezenta regasita in cadrul a diferite institutii si din ce in ce mai des si la usile caselor persoanelor fizice. De obicei, vitraliile sunt folosite pentru a descrie un fel de imagine, simbol sau o idee, desi acum se merge tot mai des pe ideea de simplu decor si un plus de frumusete oferita locuintelor sau altor tipuri de constructii. Culorile regasite in cadrul acestora sunt mult mai subtile in prezent, fapt care a determinat alegerea acestora pentru a imbogati si estetica usilor.

Una dintre caracteristicile cele mai elegante pe care o casa le poate avea este o usa de intrare sau interior cu vitralii. Astazi, artizani cu multi ani de experienta in proiectarea atat a vitraliilor cat si a usilor aferente va pot oferi minunate modele.

Usile cu vitralii au devenit din ce in ce mai frecvente, si tot mai multe companii sunt dispuse sa produca si sa vanda astfel de usi colorate pentru casa sau birou. Tendinta in ceea ce priveste montarea unor usi cu vitralii tine de adaugarea unei portiuni cu sticla simpla, de cele mai multe ori transparenta pe care este desenat un design destul de simplu, care implica putin vitraliu pentru efect. In acest fel, usa se va potrivi cu aproape orice mediu si va lasa lumina sa patrunda in locuinta atat cat este nevoie. Deci, un prim avantaj adus de usile cu vitralii este reprezentat de eleganta si stil in design alaturi de o functionalitate crescuta a acestora.

In timp ce unele usi cu vitralii sunt in intregime facute din sticla (si acestea sunt foarte bune pentru a fi montate in interiorul casei sau ca usi care va ajuta sa patrundeti in curtea interioara a locuintei), alte tipuri de usi cu vitralii sunt doar partial din sticla. In acest caz usa este in mare parte din lemn si are o fereastra de sticla colorata denumita si „medalion” care se adauga cu simt estetic in momentul in care usa este proiectata.

Cu toate acestea, daca va aflati in cautarea unui anumit tip de usi cu vitralii, de obicei se recomanda achizitionarea uneia care sa fie din lemn masiv, vopsit intr-o culoare mai inchisa, cu diferite modele simple obtinute din sculptura lemnului. In tot acest ansamblu se va regasi si vitraliul care o sa contina diferite motive alese in asa fel incat sa se incadreze in ansamblu. Acest lucru ar face ca zona de sticla sa se potriveasca din punct de vedere estetic cu tot ceea ce inseamna usa de lemn.

Pentru ca vitraliile reprezinta in mare parte fantezie si creativitate, este bine sa existe o usa bine conceputa pentru a se potrivi. Usile din lemn, cum ar fi cele descrise mai sus sunt in mare parte utilizate ca usi ce se monteaza la intrarea casei, tocmai din aceasta cauza asigurati-va ca veti achizitiona un model ce se potriveste, de asemenea, si cu exteriorul casei, dar ofera si un grad crescut protectie.

Tags:

Related posts

Tamplarie din lemn

De-a lungul anilor, sistemele de tamplarie din lemn s-au dezvoltat foarte mult, lemnul traditional,...

Parchet

In vremurile demult apuse, in special in perioada 1625-1714 sau cea cunoscuta si sub...

Usi pentru garaj

Ca regula generala ce trebuie neaparat adoptata, alegerea usilor pentru garaj din punct de...

Usi cu sticla pictata

Daca va ganditi la remodelare sau designul interior al unei noi case cu siguranta...

Usi glisante

Usile glisante sunt cu adevarat foarte atractive si pot face interioarele unei case maiestuoase...

Usi din sticla

Orice persoana care are usi de sticla in casa, poate sa confirme faptul ca...

Usi de exterior

Plecand de la ideea ca “prima impresie conteaza” acest lucru este valabil si in...

Usi de interior

Usile de interior reprezinta elementul al carui rol este delimitat de concepte precum cel...

Usi de apartament

Apartamentul poate fi definit drept un spatiu locativ ce are dimensiuni mai mici decat...

Usi pentru casa

De cate ori vi s-a intamplat sa va formati o idee despre o casa...

Leave a Comment

Lasă un răspuns

Top