INTODEAUNA PRETUL CORECT!

Parchet

parchet egger laminatIn vremurile demult apuse, in special in perioada 1625-1714 sau cea cunoscuta si sub numele de perioada baroca, in Franta, podeaua din parchet a fost adesea vazuta in palate, printre cele mai elegante si bogate case. Pentru acele vremuri parchetul reprezenta un lux si cea mai complexa creatie in acest sens. Cu toate acestea, in timpurile moderne, parchetul a devenit un lucru comun, adoptat in orice casa care se respecta.

Parchetul este un element foarte important cu ajutorul caruia o casa poate fi decorata. De-a lungul timpului tehnologia de producere al acestuia a evoluat in asa fel incat acum este un fabricat din materiale rezistente care pot rezista unui trafic mare si altor factori la care este expus.
Parchetul poate fi instalat in orice zona a casei, adica living, hol, intrare sau dormitor. Se poate face nenumarate alegeri din orice material si poate fi pus in functie de anumite zone si traficul avut in cadrul acestora.

Daca va ganditi sa va amenajati baia si bucataria cu parchet atunci trebuie neaparat sa luati in calcul acel tip de parchet care este mai durabil dar si foarte rezistent la umiditate. In acest caz se poate opta intre parchet din lemn de bambus sau cires brazilian. Acestea sunt hidrofobe de la natura si, astfel, vor avea o durata de viata mult mai lunga comparativ cu alte tipuri montate in zone cu umiditate crescuta.

Privitor la motivele care ar putea sa va convinga in optarea de parchet pentru montarea in casa in detrimentul dusumelelor din lemn sau a linoleului, argumentele sunt nenumarate si bine intemeiate. Daca aveti o casa mai mare, curatarea acesteia se face ceva mai greu. Avand parchet totul devine mult mai simplu si igienic totodata. Daca aveti o casa pe care doriti sa o vindeti, un parchet de calitate ii va creste pretul considerabil. Un alt motiv este reprezentat de starea de sanatate. Exceptand astmul sau alergiile provocate de aceste particule si un om sanatos este indicat sa se protejeze impotriva prafului, iar parchetul este un real ajutor.

Tipuri de parchet si usurinta cu care acesta se monteaza este un subiect ce nu trebuie trecut cu vederea daca sunteti in renovari. Parchetul se gaseste intr-o mare varietate de culori si modele. Stejarul, care este una dintre cele mai populare optiuni, fiind disponibil in nenumarate culori de la cele intunecate pana la foarte deschise. Insa cele rosiatice au un aspect deosebit si pot fi combinate cu aproape orice tip de mobila. Parchetul din lemn de stejar poate fi instalat usor fara sa ridice mari dificultati. O buna optiune este reprezentata de parchetul din lemn de pin care este disponibil in numeroase nuante in special umbrite de culoare galben inchis pentru a oferi astfel si nuante mai inchise.

Insa indiferent de tipul de parchet ales, adica culoare, model si grosime, este bine de stiut faptul ca acesta reprezinta viitorul oricarei case moderne care isi doreste un aspect de invidiat si obtinerea unei igiene care sa supuna persoanele din casa la cat mai putine riscuri legate de starea de sanatate.

Tags:

Related posts

Tamplarie din lemn

De-a lungul anilor, sistemele de tamplarie din lemn s-au dezvoltat foarte mult, lemnul traditional,...

Usi pentru garaj

Ca regula generala ce trebuie neaparat adoptata, alegerea usilor pentru garaj din punct de...

Usi cu sticla pictata

Daca va ganditi la remodelare sau designul interior al unei noi case cu siguranta...

Usi cu vitralii

Vitraliile reprezinta probabil, una dintre cele mai frumoase tipuri de sticla disponibile pe piata,...

Usi glisante

Usile glisante sunt cu adevarat foarte atractive si pot face interioarele unei case maiestuoase...

Usi din sticla

Orice persoana care are usi de sticla in casa, poate sa confirme faptul ca...

Usi de exterior

Plecand de la ideea ca “prima impresie conteaza” acest lucru este valabil si in...

Usi de interior

Usile de interior reprezinta elementul al carui rol este delimitat de concepte precum cel...

Usi de apartament

Apartamentul poate fi definit drept un spatiu locativ ce are dimensiuni mai mici decat...

Usi pentru casa

De cate ori vi s-a intamplat sa va formati o idee despre o casa...

Leave a Comment

Lasă un răspuns

Top