Usi din lemn stratificat
Peste tot in lume, casele se gasesc intr-o mare varietate de stiluri si design-uri. Mai mult ca sigur ca nu exista doua case care au acelasi design reprodus cu o mare exactitate. Fiecare casa are ceva diferit, si aceasta diferenta poate fi data de parchet, finisajul peretilor sau modalitatea in care a fost aranjata in interior. Oricare ar fi design-ul, stil-ul sau materialele din care este construita, exista intotdeauna un obiect care acorda o nota de eleganta si stil, acesta fiind usile, in special cele din lemn stratificat.
Orice persoana care are o casa isi doreste un grad ridicat de durabilitate in toate componentele sale. Materialele utilizate in intregirea unei case trebuie garantate o lunga durata de timp avand totodata si rezistenta la intemperii. In plus, oricine isi doreste sa se poata mandri cu casa avuta indiferent de marime, si cum este posibil altfel decat infrumusetand-o cu diferite articole.
Usile sunt elemente dificile, deoarece acestea au un scop foarte important. O casa care nu are o usa de calitate nu se ridica la functia sa primara, cea de a oferi refugiu pentru proprietarii ei. Fiecare membru al familiei trebuie sa se simta in siguranta in interiorul acesteia.
Din fericire exista o solutie pentru a rezolva aceasta problema, fiind reprezentata de usile din lemn stratificat. Aceste usi sunt foarte flexibile. Ele vin intr-o gama larga de stiluri, dimensiuni, modele, culori, si pot fi, de asemenea, personalizate dupa preferinta proprietarului. Nu vorbim numai despre o gama larga de usi din lemn stratificat care promit din punct de vedere estetic, dar si despre valoarea lor, acestea avand un pret scazut raportat la calitate.
Usile din lemn stratificat nu sunt mai scumpe decat cele din lemn masiv. Lemnul este lustruit si glosat, in scopul de a pastra frumusetea data de granulatia sa si eleganta.
Procesul de obtinere a lemnului stratificat nu este unul foarte complicat. Se realizeaza prin suprapunerea si lipirea cu ajutorul presarii a mai multe straturi de lemn natural. In tot acest proces fiecare strat este obtinut printr-un proces numit debitarea radiala a lemnului, iar lipiciul utilizat este de foarte buna calitate fiind si rezistent la apa. Astfel, usile din lemn stratificat pot fi caracterizate drept o structura stabila si rigida, care nu va intampina de-a lungul timpului deformari si modificari de volum deoarece acestea sunt impiedicate de celelalte straturi care nu le permite acest lucru.
Daca ar fi sa comparam lemnul stratificat cu cel masiv vom descoperi multe alte avantaje dintre care amintim: uniformitate, adica nu veti gasi noduri precum la lemnul natur, existenta unei mici posibilitati de a se deforma, orice actiune care in mod normal ar duce la putrezire nu poate sa actioneze asupra acestuia si, probabil cea mai importanta caracteristica, nu lucreaza in timp, astfel sansele ca lemnul sa se indeparteze unul de celalalt sau sa se curbeze sunt considerabil reduse.
Asadar usile din lemn stratificat sunt o buna optiune daca doriti sa aduceti un plus de noutate casei sau apartamentului in care traiti, iar principalele calitati care le recomanda sunt calitatea ridicata si posibilitatea de dilatare scazuta.