Tamplarie din lemn
De-a lungul anilor, sistemele de tamplarie din lemn s-au dezvoltat foarte mult, lemnul traditional, adica cel simplu, fiind inlocuit cu lemnul stratificat. Daca profilele din lemn simplu folosite au tendinta de-a lungul timpului sa se rupa si sa sufere deformari, din cauza diferitelor variatii mari de temperatura, sau fie pentru ca au fost expuse la ploaie sau soare pentru perioade lungi de timp, aceste riscuri nu mai sunt prezente in cazul sistemelor din lemn stratificat. Dispus in straturi, acest lemn este foarte bine uscat si cele trei metode de taiere radiala sau semi-radiala elimina toate tensiunile interioare si astfel asigura ca aceste sisteme sa ramana conservate pentru zeci de ani.
Esenta si finisajul sunt de asemenea foarte importante. Materialele cel mai frecvent recomandate pentru a fi utilizate cu aceste sisteme de tamplarie ar fi pinul si molidul. Daca sunteti in cautarea pentru materiale dure, puteti opta pentru esente exotice, cum ar fi eucalipt si multe astfel de tipuri de lemn ceva mai greu si scump de procurat. Aceste materiale au un aspect foarte atractiv, sunt usoare, rezistente la apa si ofera o multime de posibilitati de finisare foarte atractive. In ceea ce priveste esentele exotice amintite mai sus, acestea sunt rezistente la apa si umiditate, insa sunt considerate a fi materiale de lux si asta datorita eliminarii liniare a fibrelor care astfel nu vor mai crea nici o tensiune.
Cand vine vorba de procesul de finisare a lemnului, cel pe baza de apa este cel mai potrivit pentru tamplaria exterioara. Acesta indeplineste toate conditiile, atunci cand vine vorba de rezistenta, estetica si ecologie si se supune, de asemenea, reglementarilor de mediu cele mai severe.
Tamplaria din lemn, in diferitele sale forme, a fost folosita pentru a construi, asambla si asigura proiectele noastre umane de mii de ani. In consecinta, exista mai multe tehnici pentru tamplarie din lemn care este utilizata in industrie pentru a crea diferite produse finale, desi toate acestea fac, in esenta, acelasi lucru, fiecare metoda avand un accent individual si, prin urmare, produce un alt fel de produs final.
Pentru a intelege mai bine acest domeniu, de exemplu, tamplaria din lemn stratificat reprezinta legarea a doua piese separate. Fiecare piesa trebuie sa fie de grosime egala si trebuie asezate de-a lungul marginilor adiacente.
Scopul tamplariei este de a produce un unghi sau a alungi/ extinde o piesa deja existenta. Diverse tehnici sunt folosite pentru a crea articulatiile care sunt totul, de la durabile la delicate si invizibile pentru o estetica pronuntata. Ca atare, gama de metode ce pot fi aplicate pentru a lucra lemnul si implicit pentru a produce o imbinare a acestuia care sa duca la un anumit rezultat este uimitoare.
Asa ca indiferent daca va doriti usi, ferestre, scari, mobilier, constructii din lemn cum ar fi terase, pergole, foisoare, casute de gradina, mese si banci, diferite ornamente sau chiar un gard care sa imprejmuiasca casa avuta, toate acestea pot fi realizate cu ajutorul tamplariei din lemn si a diferitelor metode utilizate pentru a prelucra lemnul.